08 veljače 2009
Zelena šparoga s parmezanom
za 1 osobu / 35 minuta.
Sastojci: 30 dag zelenih šparoga
2 dag zreloga ovčjega sira
3 dag maslaca
soli i papra po želji
Priprema priloga: Šparogama ogulimo koru posebnim nožićem s donje polovice stabljike od vrha prema korijenu. Operemo ih i posušimo čistim ubrusom.
Prelomimo ih gdje su mekane, odvajajući meki dio od tvrdog dijela. Tvrdi dio koristimo za kuhanje juha.Oguljene šparoge, meki dio, kuhamo na pari 20-30 minuta (ovisno o debljini šparoge). Treba paziti da ih ne prekuhamo.Pospemo ih ribanim sirom, posolimo i popaprimo po želji.Maslac rastopimo u prikladnoj posudi i držimo na vatri dok malo potamni. Prelijemo šparoge posute sirom.Stavimo u vruću pećnicu. Pečemo s jakim gornjim grijačem dok sir ne dobije boju starog zlata.
Sastojci: 30 dag zelenih šparoga
2 dag zreloga ovčjega sira
3 dag maslaca
soli i papra po želji
Priprema priloga: Šparogama ogulimo koru posebnim nožićem s donje polovice stabljike od vrha prema korijenu. Operemo ih i posušimo čistim ubrusom.
Prelomimo ih gdje su mekane, odvajajući meki dio od tvrdog dijela. Tvrdi dio koristimo za kuhanje juha.Oguljene šparoge, meki dio, kuhamo na pari 20-30 minuta (ovisno o debljini šparoge). Treba paziti da ih ne prekuhamo.Pospemo ih ribanim sirom, posolimo i popaprimo po želji.Maslac rastopimo u prikladnoj posudi i držimo na vatri dok malo potamni. Prelijemo šparoge posute sirom.Stavimo u vruću pećnicu. Pečemo s jakim gornjim grijačem dok sir ne dobije boju starog zlata.
Pretplatite se na Postovi [Atom]