05 studenoga 2008
Bijela riža
Za 4 osobe / 40 minuta.
Sastojci: 15 dag riže
0,7 dag soli
0,3 dl ulja
1 dag maslaca
1 v. ž kosanog peršina
za ukrašavanje
Priprema priloga: Rižu proberemo i operemo. Ako riža stane u jednoj čašu, onda uzmemo 2,5 čaše vode. U hladnu posoljenu vodu ulijemo ulje i kuhamo rižu (poklopljenu) na najačoj temperaturi štednjaka dokle ne prokuha. Temperaturu štednjaka smanjito na 1/3 i kuhamo dok riža ne popije svu vodu. U kuhanu rižu dodamo maslac, izmješamo i napunimo u mokru šalicu. Kod posluživanja šalicu preokrenemo i rižu ukrasimo kosanim peršinom.
Sastojci: 15 dag riže
0,7 dag soli
0,3 dl ulja
1 dag maslaca
1 v. ž kosanog peršina
za ukrašavanje
Priprema priloga: Rižu proberemo i operemo. Ako riža stane u jednoj čašu, onda uzmemo 2,5 čaše vode. U hladnu posoljenu vodu ulijemo ulje i kuhamo rižu (poklopljenu) na najačoj temperaturi štednjaka dokle ne prokuha. Temperaturu štednjaka smanjito na 1/3 i kuhamo dok riža ne popije svu vodu. U kuhanu rižu dodamo maslac, izmješamo i napunimo u mokru šalicu. Kod posluživanja šalicu preokrenemo i rižu ukrasimo kosanim peršinom.
02 studenoga 2008
Grašak na maslacu
Za 4 osobe / 30 minuta
Sastojci: 50 dag graška
5 dag maslaca
2 dag brašna
sol i papra po želji
Priprema priloga: Grašak očistimo, proberemo i operemo. Stavimo ga kuhati u hladnu vodu. Kad voda prokljuća, smanjimo temperaturu štednjaka na 1/3 i poklopimo. Kuhan je kad omekša. U prikladnoj posudi na rastopljrnome maslaceu zapržimo brašno, dodamo kuhani ocijeđeni grašak, posolimo i popaprimo po želji.
Sastojci: 50 dag graška
5 dag maslaca
2 dag brašna
sol i papra po želji
Priprema priloga: Grašak očistimo, proberemo i operemo. Stavimo ga kuhati u hladnu vodu. Kad voda prokljuća, smanjimo temperaturu štednjaka na 1/3 i poklopimo. Kuhan je kad omekša. U prikladnoj posudi na rastopljrnome maslaceu zapržimo brašno, dodamo kuhani ocijeđeni grašak, posolimo i popaprimo po želji.
Pretplatite se na Postovi [Atom]