18 studenoga 2008
Cvijetača s krušnim mrvicama
Za 4 osobe / 30 minuta.
Sastojci: 1 kg cvijetače
5 dag maslaca
6 dag krušnih mrvica
3 dag soli
papra po želji
Priprema priloga: Cvijetaču očistimo od korijena i listova. Operemo je. Stavimo je u posudu sa 1 dl vode. Kad voda proključa, temperaturu štednjaka smanjimo na pola pa poklopljeno kuhamo 30 minuta. U drugoj posudi na rastopljenome maslacu zapržimo krušne mrvice dok ne dobiju boju starog zlata. Još vruću kuhanu cvijetaču posolimo i popaprimo te prelijemo zapečenim krušnim mrvicama.
Sastojci: 1 kg cvijetače
5 dag maslaca
6 dag krušnih mrvica
3 dag soli
papra po želji
Priprema priloga: Cvijetaču očistimo od korijena i listova. Operemo je. Stavimo je u posudu sa 1 dl vode. Kad voda proključa, temperaturu štednjaka smanjimo na pola pa poklopljeno kuhamo 30 minuta. U drugoj posudi na rastopljenome maslacu zapržimo krušne mrvice dok ne dobiju boju starog zlata. Još vruću kuhanu cvijetaču posolimo i popaprimo te prelijemo zapečenim krušnim mrvicama.
Riža sa graškom
Za 4 osobe / 40 minuta.
Sastojci: 30 dag graška
15 dag riže
3 dag maslaca
1 dag brašna
soli i papra po želji
1 v. ž. kosanog peršina
Priprema priloga: Grašak očistimo, proberemo i operemo. Stavimo ga kuhati u hladnu vodu. Kad zakuha, Smanjimo temperaturu štednjaka i poklopimo. Kuhamo ga dok ne omekša. Rižu proberemo i operemo. Izmjerimo volumen riže pa u prikladnu posudu ulijemo 2, 5 puta vode nego riže. Rižu kuhamo u hladnu posoljenu vodu. Kad prokuha, temperaturu štednjaka smanjimo na 1/3 i kuhamo poklopljeno dok riža ne upije svu vodu. Kuhanoj riži dodamo kuhani grašak. U prikladnoj posudi rastopimo maslac i dodamo brašno, pržimo 2 minute pa dodamo rižu i grašak. Kušamo pa, ako treba, posolimo i po želji popaprimo. Na kraju umiješamo kosani peršin.
Sastojci: 30 dag graška
15 dag riže
3 dag maslaca
1 dag brašna
soli i papra po želji
1 v. ž. kosanog peršina
Priprema priloga: Grašak očistimo, proberemo i operemo. Stavimo ga kuhati u hladnu vodu. Kad zakuha, Smanjimo temperaturu štednjaka i poklopimo. Kuhamo ga dok ne omekša. Rižu proberemo i operemo. Izmjerimo volumen riže pa u prikladnu posudu ulijemo 2, 5 puta vode nego riže. Rižu kuhamo u hladnu posoljenu vodu. Kad prokuha, temperaturu štednjaka smanjimo na 1/3 i kuhamo poklopljeno dok riža ne upije svu vodu. Kuhanoj riži dodamo kuhani grašak. U prikladnoj posudi rastopimo maslac i dodamo brašno, pržimo 2 minute pa dodamo rižu i grašak. Kušamo pa, ako treba, posolimo i po želji popaprimo. Na kraju umiješamo kosani peršin.
Pretplatite se na Postovi [Atom]