30 siječnja 2009
Bijela šparoga s jajem i krušnim mrvicama
za 1 osobu / 30 minuta.
Sastojci: 30 dag bijelih šparoga
1 jaje
2 dag krušnih mrvica
2 dag maslaca
soli i papra po želji
Priprema priloga: Šparoge ogulimo nožićem za guljenje od vrha prema korijenu. Prelomimo je gdje je meka. Drvenasti dio (tvrdi dio) koristimo za juhe. Oguljenu i opranu šparogu, meki dio, skuhamo na pari 20-30 minuta (ovisi o debljini). Dok se šparoge kuhaju, na vrućem maslacu zapržimo krušne mrvice 3 minuta. Jaje skuhamo utvrdo.Šparoge ocijedimo pa posolimo i popaprimo po želji. Na gornji dio naribamo tvrdo kuhano jaje. Donji dio prelijemo zaprženim krušnim mrvicama.Šparoge su bogate mineralima, mikroelementima i vitaminima. Zbog niske kalorijske vrijednosti, pogodne su za dijetalnu prehranu.
Sastojci: 30 dag bijelih šparoga
1 jaje
2 dag krušnih mrvica
2 dag maslaca
soli i papra po želji
Priprema priloga: Šparoge ogulimo nožićem za guljenje od vrha prema korijenu. Prelomimo je gdje je meka. Drvenasti dio (tvrdi dio) koristimo za juhe. Oguljenu i opranu šparogu, meki dio, skuhamo na pari 20-30 minuta (ovisi o debljini). Dok se šparoge kuhaju, na vrućem maslacu zapržimo krušne mrvice 3 minuta. Jaje skuhamo utvrdo.Šparoge ocijedimo pa posolimo i popaprimo po želji. Na gornji dio naribamo tvrdo kuhano jaje. Donji dio prelijemo zaprženim krušnim mrvicama.Šparoge su bogate mineralima, mikroelementima i vitaminima. Zbog niske kalorijske vrijednosti, pogodne su za dijetalnu prehranu.
Pretplatite se na Postovi [Atom]