18 studenoga 2008

Riža sa graškom

Za 4 osobe / 40 minuta.

Sastojci: 30 dag graška
15 dag riže
3 dag maslaca
1 dag brašna
soli i papra po želji
1 v. ž. kosanog peršina

Priprema priloga: Grašak očistimo, proberemo i operemo. Stavimo ga kuhati u hladnu vodu. Kad zakuha, Smanjimo temperaturu štednjaka i poklopimo. Kuhamo ga dok ne omekša. Rižu proberemo i operemo. Izmjerimo volumen riže pa u prikladnu posudu ulijemo 2, 5 puta vode nego riže. Rižu kuhamo u hladnu posoljenu vodu. Kad prokuha, temperaturu štednjaka smanjimo na 1/3 i kuhamo poklopljeno dok riža ne upije svu vodu. Kuhanoj riži dodamo kuhani grašak. U prikladnoj posudi rastopimo maslac i dodamo brašno, pržimo 2 minute pa dodamo rižu i grašak. Kušamo pa, ako treba, posolimo i po želji popaprimo. Na kraju umiješamo kosani peršin.





<< Početna stranica

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Pretplatite se na Postovi [Atom]